FAQ
Vi er de unges skole – gennemsnitsalderen på vores Forskole er omkring 21-25 år. Men vi har både ældre og yngre elever. Vi oplever generelt ikke, at alder er afgørende, da vores elever har et stærkt fællesskab i kraft af deres store kreative interesse.
Fordi eleverne selv betaler deres undervisningsforløb, er eleverne på forskolen seriøse, målrettede og topmotiverede.
Vores elever kommer fra hele Danmark og Norden for at gå hos os. Langt de fleste blevet anbefalet vores skole af designere og arkitekter m.fl.
Det er unge, der ønsker den allerbedste faglige/kunstneriske forberedelse til bl.a. at søge ind på arkitektskoler, designskoler, VIA business & Design og andre kreative uddannelser.
Forskolen søges også af andre, der ønsker en generelt kreativ opkvalificering f.eks. efterskolelærere, pædagoger, designere m.v.
Hos os er det små personlige hold med faste undervisere, der følger dig hele vejen.
Vores dagskole har et meget begrænset antal pladser (30), hvilket sikrer dig en høj kvalitet og nærvær i forhold til din faglige og kreative udvikling. Vores faste undervisere følger dig nemlig hele vejen, og kan derfor følge din udvikling og give dig vejledning fra start til slut.
Du behøver ikke at have nogen tegnefærdigheder for at gå på vores skole! Du lærer det hele hos os og du får det kreative håndværk arbejdet godt ind i hænderne, da vi er en skole, som værdisætter den analoge arbejdsproces højt.
Men: Engagement, nysgerrighed og åbenhed er vigtige egenskaber at have med, da resultater jo ikke kommer af sig selv.
Du skal have viljen og lysten til at lytte, lære og lade dig udfordre og vi arbejder meget med det “at turde fejle”.
Der er undervisning 4 dage om ugen, tirsdag til fredag kl. 09:00 – 14:30.
Du har fri hver mandag.
Udover kursusprisen skal du regne med at skulle bruge ca. 1.500-2.000 kr. til egne indkøb af materialer pr. undervisningsforløb – herunder også afregning af croquismodel, papir, pap, fællesmaterialer m.m.
Ja.
Som elev på dagskolen, vil du få et studiekort, der giver rabat til skolens stamcaféer og til indkøb af kursusmaterialer.
Nej, desværre er vores undervisningsforløb ikke SU-givende.
Vores elever finansierer typisk deres forløb med opsparing og arbejde ved siden af, f.eks. om mandagen, hvor der er ikke er undervisning. Det er somme tider muligt at søge kollegiebolig via Kollegiekontoret i Aarhus.
Men det varierer. Vi anbefaler at du kontakter Kollegiekontoret for at høre, om det er muligt for dig at søge.
De fleste arbejder ved side af at de går på skolen – i weekender, mandage og efter skoletid.
Enkelte har søgt legater (hvilket er et meget stort arbejde – se evt. legathåndbogen). Ganske få får betalt deres forløb via kommunen (spørg din vejleder/sagsbehandler).
• Vi har den højeste faglighed, der igennem mere end 25 år har fået 9 ud af 10 gennem nåleøjet.
• 2 små hold (cirka 15 elever pr. lærer) = en lille personlig skole.
• Samme 2 lærere, der følger dig hele vejen. De kan derfor følge DIG og DIN udvikling nøje.
• Du får undervisning med underviser HVER dag.
• Du får den højeste faglighed, kunstnerisk og kreativ input UANSET hvad du har lavet før.
• Vi lærer dig ALT det, der er nødvendig for at du kan udvikle dit eget personlige billedsprog.
Ja og nej…
Efteråret: Samme grundlæggende undervisning for arkitekt- og designansøgere. Hen ad vejen løser man dog opgaver i forhold til hvor man ønsker at søge hen.
Foråret: Kort fælles håndværksintro, for de der kun deltager i foråret. Efter kort tid opdeles man til vejledning i henholdsvis en arkitekt- og en designgruppe.
Ja, du skal blot tilmelde dig den periode du ønsker at deltage.
Nej, slet ikke.
Nogle ombestemmer sig også undervejs. Det er helt ok. Nogle bruger også forløb som sabbatår og skal noget helt andet bagefter.